Gebruiksaanwijzing Forum Kustbeschermers

 1. Berichten lezen
  Iedereen kan berichten op dit forum lezen. Ook als je niet geregistreerd bent, of niet bent ingelogd.
 2. Berichten plaatsen
  Om een bericht te kunnen plaatsen (starten van een nieuw onderwerp of deelnemen aan een bestaande discussie) moet je eerst zijn ingelogd.

  1. Nieuw onderwerp starten:Vul in ‘Nieuw onderwerp’ (witte schrijfregel, onder het overzicht van onderwerpen). Controleer vóór je een bericht verzendt in welke rubriek uw bericht plaatst (bouwprojecten, beleidsbeïnvloeding + politiek, publieksacties, Kustbeschermers_onze organisatie, kennis en vaardigheden, bijeenkomsten, nieuwsberichten).
  2. Deelnemen aan een bestaand gesprek: druk op bestaand onderwerp. Je vindt dan het hele gesprek. Onderaan de pagina vind je Reageer op: een wit schrijfveld.
  3. Bij het deelnemen aan een gesprek of starten van een onderwerp kun je aangeven dat je voor dit onderwerpen je bij uitstek interesse hebt door te drukken op de knop Abonneren. Op dit onderwerp ontvang je dan voortaan een melding via de e-mail bij elk nieuw bericht.
 1. Inloggen
  Om te kunnen inloggen vragen we je jezelf eenmalig te registreren. Vervolgens kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord (of met je e-mail adres en wachtwoord). Inloggen is ook mogelijk via je account op Facebook, Google of LinkedIn.
 2. Registreren (account aanmaken)
  Klik hiervoor op Registreren in de rechter bovenhoek van de startpagina en vul de gevraagde gegevens in. Bijzonderheden:

  1. Geef bij je echte naam liefst ook je echte naam. Zodat andere forumleden ook weten met wie ze contact hebben en zodat wij je fatsoenlijk kunnen benaderen, als dat nodig is.
  2. Geef bij je e-mail adres het adres op waaronder je bereikbaar bent. Je ontvangt na registratie een bevestigingsmail met een wachtwoord in je mailbox. Mocht je de mail niet ontvangen, dan kan het zijn dat hij in je ongewenste mail/spam is beland.
  3. Naast je naam, e-mail adres en wachtwoord willen we graag dat nog om meer informatie aan je account toevoegd: een profielfoto, een biografie met vaardigheden, aandachtsgebieden en geografisch interesse. Het invullen van deze velden is niet verplicht maar is wel erg handig voor als Kustbeschermers onderling naar bepaalde kennis of vaardigheden op zoek zijn.
  4. Met het aanmaken van je account verklaar je je te houden aan de spelregels van dit forum .
 1. Account wijzigen
  Wil je één of meer gegevens in je account wijzigen, bijvoorbeeld een ander wachtwoord, of een ander e-mail adres, dan ga je als volgt te werk:

  1. zorg dat je bent ingelogd
  2. klik op je eigen naam rechts boven na Welkom
  3. je ziet nu je persoonlijke gegevens
  4. onderaan vind je de knop Bewerken
  5. breng de gewenste wijzigingen aan.
 2. Account verwijderen
  Je kunt je account niet zelf verwijderen. Hiervoor kun je een verzoek plaatsen in het Website forum. Overigens zal dan alleen het account verwijderd worden. Niet de bijbehorende berichten.
 3. Wachtwoord vergeten?
  Als je je wachtwoord bent vergeten, ga je als volgt te werk:

  1. klik op inloggen in de rechter bovenhoek
  2. vul het emailadres in dat je eerder bij de registratie hebt gebruikt
  3. het menu vraagt nu om een wachtwoord
  4. onderaan vind je de knop Wachtwoord vergeten?
  5. vul opnieuw je emailadres in en druk op: nieuw wachtwoord aanmaken.
  6. Je ontvangt een nieuw wachtwoord in je mailbox
 1. Zoeken in het forum
  Gebruik de zoekbalk bovenaan de forumpagina’s om berichten te zoeken. Verfijn de zoekopdracht zo nodig door een specifieke forumrubriek te selecteren.
  Bijzonderheden:

  1. er wordt gezocht in titels en berichtteksten
  2. zoeken op auteursnaam (in de linker kolom bij elk bericht) is niet mogelijk
  3. op verzoek van de gebruikers worden de zoekresultaten chronologisch geordend (nieuwste discussie bovenaan). Dus niet op basis van relevantie.
 2. Bijlagen toevoegen
  Je kunt bijlagen toevoegen tot 2Mb. Onderaan een tekstblok vind je de knop: BIJLAGEN [bladeren]. Het is mogelijk om bijlagen voor de buitenwereld af te schermen, dus alleen zichtbaar te laten zijn voor Kustbeschermers die zijn ingelogd. Om dit te doen voeg je een -x in de bestandsnaam toe (dus nog vóór de extensie).