Home Forums Beleidsbeïnvloeding & politiek Burgerinitiatief Ouddorp Kust Ruimte Rust

Tags: 

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Kors Pijl Kors Pijl 8 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #138

  http://www.ouddorpkustruimterust.nl

  Bent u ook zo trots op het landschap op de kop van Goeree?
  Met de natuurlijke omgeving, de prachtige duinenrand, de schitterende weidsheid, het zandwallengebied met de mooie smalle straatjes en de boerenpolders. Het is hier nog stil… je hóórt de natuur. Het is hier nog weids… je kunt ver kijken met niets dan natuur aan de horizon. ’s Nachts is het écht donker… de vuurtoren als baken… waar vind je dat nog?

  Ouddorp Kust Ruimte Rust is een burgerinitiatief van mensen die trots zijn op dit landschap! We begrijpen dat het nodig was het aanbod van recreatiewoningen en -voorzieningen te moderniseren. Het nieuwe Punt West, Landal Park, Duynhille en de upgrade van de Klepperstee en Toppershoedje zijn geslaagde projecten. We vinden echter dat bij hoogwaardige recreatie ook een hoogwaardig landschap hoort. Dat de kop van het eiland mooi moet blijven! Daarom hebben we een Landschapsvisie opgesteld die wat ons betreft leidend is voor verdere ontwikkelingen: als er nog meer gebouwd wordt, dan alleen in bepaalde gebieden!

 • #161

  Ha Otwin, dankjewel voor het grote burger initiatief dat je hier in de spotlight zet.

  Ik zie geen bijlage. Lukt het niet om deze te uploaden?

  groet, Anita

 • #162

  Op home>forums>website heeft JanPaul wat tips achtergelaten voor het uploaden van bestanden.

 • #203

  Ik heb onze landschapsvisie geupload. Met dit document geven wij de stand van zaken weer tot nu toe en een visie hoe het verder kan, met de uitgangspunten van het Kustpact in gedachte en met respect voor de cultuur,rust en ruimte in de natuur van het eiland. Het document is uitgangspunt voor gesprekken met bewoners, recreanten, ondernemers, gemeente, provincie en politiek.

 • #664

  Beste Kustbeschermers, in vervolg op onze landschapsvisie willen wij een document en presentatie gaan maken over een mooie toekomstvisie voor de lange termijn waarin natuur, milieu, duurzaamheid,ruimte en rust de kernwaarden zijn voor o.a. een recreatievisie. Dat laatste is van belang voor de economie van het eiland maar we willen een natuurinclusieve economische ontwikkeling…. We zijn al een eind met het stuk maar we zoeken creatieve tekstschrijvers en vormgevers zodat we onze ideeen mooi over het voetlicht krijgen. Wie wil of wie kent iemand ? Mail me korspijl@me.com

 • #671

  Benieuwd naar onze kijk op de recreatievisie of wat wij vinden van de ontwikkelingen rond mini-campings?
  Kijk vanaf morgen op onze website voor onze kersverse nieuwsbrief op http://www.ouddorpkustruimterust.nl

 • #677
  Roos Kooiman
  Roos Kooiman
  • Moderator

  Gefeliciteerd met jullie succes in Ouddorp! Ik zag dat de rechter heeft jullie in het gelijk heeft gesteld en dat het strandpaviljoen Iloon niet hoger mag worden dan de duinen. Goed gedaan!

  Bijlagen:
 • #680

  Ja het is met name Kors met haar groep die hier hard voor hebben gevochten. Nu ook een belangrijk precedent en het begin van een stop op de eeuwige roep om groter, hoger, meer capaciteit. Past niet op de kop van Goeree, en de mensen komen daar niet voor. Veel dank voor je felicitatie Roos !

  PS ik probeer diverse betrokkenen, waaronder leden van de NTKC, mee te krijgen in de landschapsvisie van OKRR . Ben als NTKC lid vereerd met de expliciete voorbeeldstelling van de natuurcamping van de NTKC in Ouddorp als voorbeeld van de gewenste recreatie op de kop van Goeree.

 • #711

  Geachte gemeenteraad van Goeree Overflakkee

  Graag vragen wij uw aandacht voor onderstaand bericht

  Het verdriet van Ouddorp

  Wij, het burgerinitiatief “Natuur-lijk Ouddorp”, roept de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee op zich serieus te bezinnen op wat zich thans op de kop van Goeree afspeelt. Wij roepen de gemeenteraad op daarin stelling te nemen in het belang van de bevolking, het unieke landschap en de kenmerkende culturele waarden van het gebied.

  Wij roepen op tot een onmiddellijke bouwstop van recreatieparken en overige voorzieningen in die sfeer in het gebied tot aan de gemeenteraadsverkiezing van 2018. Politieke partijen kunnen zich dan vóór die verkiezingen profileren op wat men belangrijk vindt voor de kop van Goeree. Dan krijgt de bevolking van het eiland de gelegenheid zich bij die verkiezing uit te spreken over wat men wil en wat men niet wil. Zo kan de democratie haar werk doen. Zo moet het ook.

  Want weet de bevolking wel over wat men te wachten staat met de ongebreidelde recreatiebouw in het gebied? Beseft de bevolking welke onomkeerbare consequenties die recreatiebouw heeft voor het unieke landschap van Ouddorp en omstreken, voor de natuur, voor de zondagsrust, voor de verkeersdrukte en voor het karakter van de dorpse gemeenschap?

  Er zijn in de afgelopen periode 3 grote recreatieparken bijgebouwd (waarvan 2 geheel nieuw) bij de vele parken die er al zijn: Punt West, Duynhille en het Landal Park (genoemd Ouddorp Duin). In totaal is er al 231,9 hectare bestaand recreatieterrein, waarvan 76,4 hectare in behandeling en uiteindelijk 59,3 hectare nieuw recreatiebouw.

  Natuur-lijk Ouddorp vindt dat het de spreekwoordelijke “spuigaten uitloopt” met al die recreatiebouw. Genoeg is genoeg en genoeg is eigenlijk al veel te veel (geworden).

  Dr. P. Grinwis

 • #714

  Is er al een reactie van de gemeente op de brief, dan is dan misschien ook leuk om te plaatsen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.