Home Forums Bouwprojecten Niet-recreatieve bebouwing ook binnen het Kustpact?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Adrie Lute Adrie Lute 10 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #493

  Uit het Kustpact heb ik begrepen dat de gemaakte afspraken alleen gelden voor recreatieve bebouwing.
  Betekent dit dat we aan het Kustpact niets hebben als het om anderssoortige bouwplannen gaat, b.v.in de zeedorpen?
  Alle aangegeven kernwaarden zouden voor reguliere bouwplannen toch ook moeten gelden?
  Marijke Hopman

 • #507

  Dag Marijke,
  Oorspronkelijk ging het Kustpact zelfs alleen over recreatieve verblijfsbebouwing in de kustzone, en niet over bijvoorbeeld strandpaviljoens.
  Wat niet wil zeggen dat het Kustpact, als het er komt, geen betekenis kan hebben binnen bestemmingsplannen rond de binnenduinrand. Er gaat namelijk wel een heel duidelijk signaal van uit.
  Zoals ik in deze bijdrage schrijf (Provincie Noord-Holland werkt aan een eigen Kustpact) ontwikkelt de Provincie een kustvisie die het Kustpact als uitgangspunt heeft, maar daar een eigen invulling aan geeft. Je zou verwachten dat dus gemeentelijke bestemmingsplannen voor woongebieden binnen de kustzone wel degelijk aan dezelfde uitgangspunten getoetst zouden moeten worden. Ik ben vooral heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
  Gemeente Castricum, bepaald nog geen voorstander van het Kustpact, houdt er wel al rekening mee. De bijlage die ik hierbij heb gesloten (antwoorden van het College op vragen van de PvdA) laat dat duidelijk zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.