Home Forums Bijeenkomsten Nieuwbouw in het Veers meer gemeente Noord-Beveland

Dit onderwerp bevat 9 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  roland 11 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #153
  syl
  syl

   Veerse meer:
   Plannen voor nieuwbouw met eiland
   24 november is HET MOMENT om je stem te laten horen.
   Aanstaande donderdagavond 24 november is er om 19.30 u in Wissenkerke in de gemeenteraad van Noord-beveland een openbare raadsvergadering, die gaat over de plannen voor de aanleg van ‘de Lagune’ een eiland van 3 ha, met hotel en bebouwing van recreatiewoningen, midden in het Veerse meer. 0p een rustige mooie plek van waaraf je over het Veerse meer uit kunt kijken. Het is een zichtplek aan de Veerse Dam, van waaraf je de toren en de aanblik van Veere kunt zien. Er is veel meer over te zeggen, deze avond is er besluitvorming door de Raad. Omdat ik me er druk over maak, heb ik me aangemeld als inspreker. Het zou heel goed zijn als er meer mensen komen, als de hele vergadering vol is met mensen die hier iets van vinden! (tussen half 8 en 20 u is het inspreken, daarna vergadering).
   Ik doe het omdat ik het verschrikkelijk vind dat zo’n plek bebouwd zou kunnen gaan worden. Ook omdat ik onderzoek heb gedaan (vanuit mijn behoefte aan kennis om te weten wat er leeft, omdat ik dat wil weten als Statenlid). Ik weet nu wat bewoners van Zeeland vinden van de kust en van de binnenwateren. Ik kan daar dus overtuigend zeggen dat ik weet dat er 95% van de bewoners tegen nieuwe bebouwing aan de kust en de binnenwateren zijn.
   Mee naar de besluitvormende vergadering over het Veerse meer?
   Wie wil kan meerijden met mij vanuit Middelburg. Je kunt me emailen ook over feiten die ik kan gebruiken in mijn verhaal (van 5 minuten) daar. Help me om de raad te overtuigen!
   Meer informatie: Sylvia Tuinder : Sh.tuinder@gmail.com

  • #215

   Beste Syl, ik heb morgenmiddag vrij genomen ivm met vergadering over dit forum en ik rijd daarna door naar Wissekerke. Indien je niet genoeg insprekers hebt voor het half uur dan wil ik graag bijdragen. Ik lees me goed in n.a.v. de open brief ‘ van’ Roos Kooiman. Ik kom dus uit Rotterdam maar ik vertrek op tijd dus ik ben om zeven uur uiterlijk in Wissekerke. Misschien kunnen we voordat de vergadering begint even praten. Ik zie dat je statenlid bent en dat is voor een ander groepje waar ik in zit, het lobbygroepje naar de provincies (met focus ZH) van groot belang, wij willen meer weten over de mogelijkheden voor lobby naar provincie. Laat me weten indien ik iets verkeerd begrepen heb. Ik hoop je morgen te ontmoeten. Groeten , Otwin Peppinck

  • #216
   Roos Kooiman
   Roos Kooiman
   • Moderator

   Veel succes vanavond in Noord-Beveland met de openbare raadsvergadering!
   Spannend! Laten jullie ons hier wat de uitkomsten zijn?

  • #242
   Roos Kooiman
   Roos Kooiman
   • Moderator

   Hoe is het gegaan? Wie kan wat laten horen hoe het met de besluitvorming rond de Veerse Lagune gegaan is in gemeenteraad?

  • #243
   syl
   syl

    Het is een spannende avond geweest in de raadsvergadering. Er waren veel mensen bij, ook Gert de Groot heb ik gezien. Insprekers waren ook een schelpdiervisser, die in dat gebied zit en de surfschool. Het ging dus over een voorstel om door te gaan met het plan van het schiereiland in het veerse meer.
    Er waren 6 stemmen voor van de VVD, het CDA en de SGP en 6 stemmen tegen.
    Dus nu schuift het voorstel door naar de volgende vergadering. Dan is er geen inhoudelijke disucussie meer maar alleen nog het stemmen.
    Als de niet- aanwezige er dan is, en die is van het CDA is dat sowieso de doorslaggevende stem.
    Zou hij er weer niet bij zijn en als het dan weer gelijk voor en gelijk tegen is, dan wordt het voorstel verworpen.
    het is dus over 2 weken na deze vergadering (ik denk 8 dec) dus weer een heikel moment. Misschien zit de raadszaal dan weer vol… maar de inhoud is er dan dus niet…. alleen het stemmen…

   • #249

    Ik was er ook deze avond. Na afloop met de Burgemeester in gesprek. Hij had op een zeker moment in de gaten dat ik daar niet recentelijk was gaan kijken. Dat vond hij een slechte zaak, want ik had wel een mening. Ik heb de burgemeester verteld dat als er een kleine stad gezet wordt in een Natura 2000 gebied, ik daar iets van mag vinden zonder te gaan kijken. Immers, lang geleden hebben velen besloten dat dat gebied belangrijk en uniek genoeg is on Natura 2000 gebied te worden. Ik was behoorlijk geschokt dat wij als kustbeschermers nog moeten gaan verdedigen dat we het raar vinden dat natuurgebieden aan de kustlijn volgebouwd worden.

   • #367

    Ik ben de initiatiefnemer van de Petitie tegen het Schiereiland in het Veerse Meer. Ik heb net een oproep gedaan bij publieksacties.Kijk er eens naar.
    De komende dagen zijn erg belangrijk. Vanochtend heb ik een interview gehad met een journalist van de Telegraaf, artikel komt voor 8-12 in de krant.
    Ik roep kustbeschermers op om bij de overhandiging van de petitie te zijn 7-12 10 uur en ook weer bij de raadsvergadering 08-12 19.30 uur. Als je twitter krijg je veel info, op Twitter is mijn naam @traallok

   • #368
    syl
    syl

     Goed Idee Jan, we moeten van ons laten horen. Op de avond van 8 dec zeker ook, maar liever ervoor.Artikel in de PZC zaterdag, met het beeld van hoe het zou worden. De Telegraaf is ook een manier, en dan ook een andere landelijke krant nog dat zou het publiek informeren en misschien opinie beïnvloeden. vragen aan de minister (vandaag door Groen Links hoorde ik op Omroep Zeeland. Het zou het beste zijn als niet alleen in Zeeland mensen er wat van vinden, maar ook buiten Zeeland. Je bent al petitiemaker de persoon om die interviews te doen. Massa en aandacht in de publiciteit is van belang! Wat nog meer?

    • #370

     Ben het helemaal met je eens, er heeft al een artikel in NRC gestaan en meerdere in PZC. Ik heb inmiddels ook nog een Facebookpagina, voor de overhandiging van de petitie heb ik alle media en raadsleden uitgenodigd, ik twitter elke avondmaal zegt u het maar van omroep Zeeland enz. Ik heb contact met kamerleden enz enz

    • #372

     Ik heb vanmiddag de petitie ondertekend.
     Heel veel succes. Het is een overduidelijk schande als het ‘er nog ff doorheen gedrukt’ moet worden. Hoe bestaat het. Komt toch weer mijn uitspraak van regentengedrach voorbij.
     Een klein probleem wordt opgelost door een nog veel groter probleem te laten ontstaan. De ongrijpbaarheid van belangen komt boven en het algemeen belang mag daarvan geen verliezer worden.

     Succes met je mooie werk !!

    Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.