Home Forums Bouwprojecten Veerse Gat Dam: open brief aan gemeenteraad

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Marijke Hopman Marijke Hopman 10 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #92
  Roos Kooiman
  Roos Kooiman
  • Moderator

  Er is veel verzet tegen de plannen van de gemeente Noord-Beveland en projectontwikkelaar Zeeuwse Lagune BV tegen het plan om een recreatiepark aan te leggen aan de Veerse Dam. Er liggen plannen voor de bouw van o.a. een hotel van 12 meter hoog, ca 50 appartementen, 20 penthouses en 20 woningen wordt langs de dam een schiereiland opgespoten van ca. 3 ha.

  De Zeeuwse Milieufederatie, Het Zeeuws Landschap en Natuurmonumenten hebben een open brief aan de gemeenteraad van Noord-Beveland gestuurd. Het dringende verzoek is om hun besluitvorming over dit plan op te schorten. Die zou namelijk moeten plaatsvinden binnen het kader van de Zeeuwse Kustvisie en die is volgens planning voor het einde van dit jaar klaar. We zien het voorgenomen project niet als invulling van eerdere afspraken maar als het een heel nieuw en op zich zelf staand recreatieproject op een volstrekt de verkeerde locatie.

  Zie ook de brief in de bijlage.

 • #308
  Roos Kooiman
  Roos Kooiman
  • Moderator

  Het besluit van de gemeente Noord-Beveland over het recreatiepark de Zeeuwse Lagune aan de Veerse Gatdam is uitgesteld tot a.s. donderdag 8 december.
  Tijd om ons nog massaal te laten horen want de maat is vol. De gemeente wil voor het tot stand komen van de Zeeuwse kustvisie en het landelijke kustpact nog even snel een overeenkomst sluiten met de vastgoedontwikkelaar. Dit is het zoveelste voorbeeld van het er door heen jagen van projecten.

  Steun jullie daarom ook de petitie die Kustbeschermer Jan Kolaaart startte? https://geeneilandeninveersemeer.petities.nl/

  Bijlagen:
 • #491

  In de gemeenteraad van Noord Beveland is op 8 dec 2016 het voorstel voor een bouwplan in het Veerse Meer unaniem afgestemd. Luister hier naar de stemverklaringen in de gemeenteraad of lees het artikel in de PZC.

  De gemeenteraadsleden zijn tegen het voorstel omdat ze rekening houden met het verzet van de bevolking (petitie ondertekend door 9000 mensen) . Ook noemen ze in hun stemverklaring het Kustpact en een te verwachten kustvisie als reden om tegen het voorstel te stemmen. Kortom de Kustbeschermers in Noord Beveland zijn heel succesvol bezig geweest.
  Gefeliciteerd met jullie mooie actieresultaat!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.