Home Forums Beleidsbeïnvloeding & politiek Walcheren is zo zeker nog niet over Veerse bouwplan

Dit onderwerp bevat 10 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Otwin Peppinck Otwin Peppinck 10 maanden, 2 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #207

  Vorige week was ik op Walcheren en het trof me dat er in de Raad (zitting 24 nov 16) de uitslag nog zo zeker niet zal zijn.
  Met een kustpact en een 2e kamer die tegen advieseerd heb ik begrepen. Gaat de plaatselijke politiek zijn eigen richting laten voelen? Is dit het regentengedrag waar we als kustebeschermer buiten spel worden gezet?

  Wie weet hier het fijne van? Laat je horen.

 • #212

  Beste Roland

  Ik zal erbij zijn op 24 November. Ik weet niet of je opmerking over regentengedrag terecht is. Het is namelijk zo, dat het Veerse meer achter de Veerse Gatdam ligt en daardoor niet in de kustlijn en ook niet in het kustpact valt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het achterland ontzettend belangrijk en onderdeel van de kust. Het is echter maar de vraag of dat achterland in het kustpact beschermd wordt. Ik ben van mening dat dat helaas niet het geval is. Daarom zijn lokale werkgroepen van groot belang en het laten opnemen van gebieden in NNN / Natura 2000 van groot belang.

  Otwin Peppinck

 • #213

  Otwin, Bij het onderwerp “Bouwplannen” is een open brief van o.a. Natuurmonumenten aan de Raad door Roos Kooiman geupload. Ik denk dat die het lezen waard is. Ook in de context die je aangeeft een aanvulling.

 • #220

  Otwin, in de kustvisie voor Zeeland gaan partijen uit van een strook van 1-2 kilometer langs de gehele Noordzeekust. Die strook zien wij als ‘kustlijn’, meer dus dan alleen het strand. Bovendien pleiten wij voor het vrijhouden van de dammen. In de bijlage de open brief die Natuurmonumenten, Het Zeeuwse Landschap en ZMf zonden aan de gemeenteraad van Noord-Beveland.

 • #228

  Lineke, Dank voor je link. Kreeg ik nog niet voorelkaar op dit forum ­čśÇ

 • #229

  Lineke, ik heb de brief aandachtig gelezen en ik ben erbij vanavond. Dank. Otwin Peppinck

 • #230

  Succes!
  Laat je horen hoe het was.

 • #400

  Ik wil jullie wijzen op een nieuwsbericht op ‘bescherm de kust’. Ze meldt dat de bouwplannen juridische ook ongewenst zijn. Wijziging maart 2016. Er een brief hierover aan noord Noord beverland gestuurd. Bijeenkomst 8 december lijkt dus niet beperkt kunnen/mogen worden tot alleen stemmen, zonder inhoudelijke behandeling.

  Lijkt een lichtpuntje …

 • #431

  Van harte allemaal!
  Noord beverland en de Veerse plannen gaan (nu) niet door.

  Wie weet het fijne hiervan uit de vergadering? Ik ben heel nieuwsgierig hoe het is gegaan.

 • #432
  Roos Kooiman
  Roos Kooiman
  • Moderator

  Het was een gedenkwaardige avond Roland. Ik was er zelf ook bij. De publieke tribune zat stampvol en er waren 2 insprekers om te onderstrepen waarom de samenleving geen ‘Zeeuwse Lagune’ wil. Als eerste was het aan de VVD om te stemmen, die tot ieders verbazing tegen het plan stemde. Daarna volgden de andere partijen. Als argumentatie werd vooral gebruikt dat de druk vanuit de samenleving zo groot was geworden, dat dat signaal niet meer genegeerd kon worden. De petitie is in deze heel belangrijk geweest, opgezet door een bezorgde burger. Daarbij ondersteund door diverse politieke partijen en partners als Natuurmonumenten, Zeeuws Landschap en ZMF. Een mooie samenwerking met een nog mooier resultaat!

 • #546

  Wat kunnen we doen om dit te blijven monitoren en er tijdig bij te zijn zodra het project toch weer de kop op steekt ? Ik was er de eerste avond bij en ik was positief verrast door nu te vernemen dat de VVD tegen het plan heeft gestemd

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.