Home Forums Bouwprojecten West-Zeeuws Vlaamse kust eindelijk verzadigt?

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Seal Seal 9 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #510

  In het voorjaar van 2014 kreeg de Roompot de toelating te starten met Noordzee beach village in Nieuwvliet-Bad. De mensen met een stacaravan of chalet hadden moesten verhuizen naar een verder gelegen modderig stuk polder. Volgens mij verliep dit allemaal niet netjes, maar ondertussen is “nieuwe” camping pannenschuur een feit en de voormalige camping een grote lege vlakte. De bedoeling is er een grootschalig vakantiepark te plaatsen. Het nieuwe vakantiepark van Roompot, ontwikkeld door Arcus gaat dus Noordzee Beach Village heten, in het originele plan is sprake van Zeshonderd woningen in drie verschillende types. Eigenlijk zijn de huisjes vooral bedoeld als belegging men koopt het en de verhuur en het onderhoud gaat via Roompot zelf mag men er maar enkele weken in de rest van de tijd probeert men ze te verhuren (hallo koekoek> alle risico’s voor de eigenaar maar een zekere opbrengst voor roompot?). Enfin de gekende droevige gang van zaken, het uitmelken van de kust of hoe u het ook wil noemen. Al snel begon de verkoop van de huisjes, in het begin met groots opgezette verkoopdagen een grote tent met catering voor hapjes en drankjes, golfkarretjes voor rondleidingen en verkopers in C&A pakken. Op een gegeven moment huurde men zelfs een volledig strandpaviljoen af om toekomstige kopers te lokken. Maar langzamerhand werden de verkoopdagen kleiner, momenteel gaan ze door in het oude centraal gebouw van de vroegere camping. Het informatiecentrum is wel elk weekend open en men kan zich inschrijven voor de verkoopweekenden die ongeveer een keer per maand plaatsvinden, er is ook een online reserveringssysteem waar men op een kaartje de beschikbare huisjes kan aanklikken.
  Wat opvalt; de werken zijn nog steeds niet gestart (met uitzondering van enkele graafwerken voor de afwatering) maar het is nog steeds een grote lege vlakte.
  Oorspronkelijk was er sprake van 600 huisjes, maar momenteel is alles opgedeeld in verschillende delen. Men kan blijkbaar enkel kopen in deel één waar een stuk of 160 woningen op het plan staan. Wat het meest opvalt, de verkoop blijft al maanden hangen op minder dan 80 verkochte huisjes. Nu en dan blijken er weer eens meer verkocht, een tijdje later zijn het er weer minder. Misschien naïef van mij maar het lijkt wel alsof er geen interesse is. Als men van plan is uiteindelijk 600 eenheden te plaatsen en de verkoop loopt zo traag is dit dan de normaal gang van zaken? Met deze beperkte interesse duurt het jaren voor men alles verkocht heeft.
  Is het eindelijk genoeg? De laatste jaren zijn er duizenden vakantiehuisjes bijgekomen in deze streek. Het ene park al met meer succes dan het andere. Is het aanbod nu groter dan de vraag?
  Is de vraag naar vakantiewoningen aan de West-Zeeuws Vlaamse kust eindelijk verzadigt?

  hun site
  reservering kaartje

  Vriendelijke groet,

  Seal

 • #535

  Vandaag in de Zeeuwse kranten een charme offensief, het klinkt mooi maar wie de streek en de roompot streken kent heeft hier zekers bedenkingen bij.

  link 1

  link 2

 • #536

  Ze maken het zelf nog gekker!
  Op pretwerk.nl plaatsen ze een foto met als bijschrift ‘oude situatie (foto april 2016)’ en een foto van een animatie’en zo gaat het worden’
  Wat een bedrog, de foto oude situatie is genomen op het deel waar de mensen die op de voormalige pannenschuur stonden verplicht naartoe moesten verhuizen!
  Dit deel camping is een echte modderboel De caravans staan op het laagste stukje polder van Nieuwvliet zoals te zien op de foto, op modderplaatsen. De ellende die daar te zien is! De foto toont niet hoe het was op de pannenschuur maar laat zien hoe het nu is op het stuk waar de vaste gasten moesten naar verhuizen.. Deze mensen zijn verplaatst naar minderwaardige plaatsen ver van zee om plaats te maken voor het nieuwe park. De officiële naam van dit stuk pannenschuur is’ de boshoeve’ maar in Nieuwvliet spreekt iedereen over de modderhoeve.
  link naar pretwerk

 • #553

  Roompot koopt schuld af door het bijplaatsen van stukken natuur, daaraan bij te dragen, die m.i. grotendeels vanzelf ontstaat indien we de boel gewoon met rust laten. Waarom worden dergelijke deals gemaakt ? Natuur in de uitverkoop zetten is altijd een slecht idee. Het lijkt er o op dat we ‘ ons’ gewonnen geven en bouw maar accepteren om er tenminste iets voor terug te krijgen. Niet doen !

  zie artikel FD van gisteren :

  https://fd.nl/ondernemen/1181812/roompot-investeert-in-zeeuwse-natuur-op-vakantiepark

 • #663

  De werken zijn begonnen en daarmee is ook het einde van de laatste rustige stukjes west Zeeuwse kust ingezet. De graafmachines zijn banen en nutsvoorzieningen aan het aanleggen.

  In de PZC en op de website van omroep zeeland was gisteren een en ander te lezen.
  Wat opvalt (met mijn bemerkingen erbij in ’t schuin)

  -een parkomvang van 53 hectare > Nieuwvliet dorp is slechts 54 hectare groot
  -een strandachtig uiterlijk > strandachtig, nep dus
  -202 lodges, 40 beachhouses en 320 vakantiewoningen > lodge ongeveer € 200.000, beachhous € 220.000 tot 250.000 vakantiewoning € 250.000 tot 650.000
  -Van de eerste fase – 166 huisjes – is ruim de helft verkocht > na 2 jaar op de markt zijn er nog maar een 80 tal verkocht
  -Later volgen er nog zo’n vierhonderd > nee dank u
  -gemiddelde bezetting 2500 tot 3000 gasten terecht op het park. > lekker rustig vooral op wisseldagen op de eenvaksbaantjes naar Nieuwvliet
  -50 nieuwe banen, op termijn 300 banen. > 3000 gasten 300 personeelsleden 1 op 10 wat een service, of zoals in Cadzand 20 ongemotiveerde studenten en een Poolse kuisploeg?
  -het houtwerk is van Nederlands populierenhout > misschien niet ecologisch van mij maar tig euro betalen voor populier?
  -eind 2017 kunnen de eerste gasten hun vakantie er doorbrengen > op de bouwwerf
  -De complete eerste fase moet volgend jaar klaar zijn > daarna deel twee en deel drie Niewvliet-bad als werf tot in 2022
  -De bouw van het centrum begint in het najaar > dus geen centrale voorzieningen voor wie in het najaar reeds komt.

  Samengevat, na Nieuwvliet-bad nu Nieuwvliet-stad Nieuwvliet-bad adieu

  link naar artikel omroep zeeland
  link naar artikel pzc

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.