Home Forums Beleidsbeïnvloeding & politiek wethouder negeert Raad van Staten

Dit onderwerp bevat 6 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marie van Buren 8 maanden, 4 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #628

  Vraag aan forum:

  Wie weet raad?
  Is deze handelswijze legaal/gebruikelijk …. wie is of kent advocaat die hier bekend mee is?

  De wethouder stadsontwikkeling Boudewijn Revis negeert uitspraak van Raad van Staten. Twee exploitanten van strandhuisjes Kijkduin stappen naar RvS. Ze willen rechtelijke vernietiging van vergunning NIETIG laten verklaren in afwachting van hoger beroep wat ze hebben ingesteld. Ze krijgen nul op hun zaak en de RvS is duidelijk.
  Direct hierop verleend wethouder Den Haag beide vergunningen aan ondernemers.

  MAG DAT?

  Hierbij de link naar een pagina op de website van Raad van State: http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=90029

 • #630

  Het is iets anders:

  – na vernietiging van bestaande strandhuizen vergunningen sept-2015 door Rechter in nov.2016, hebben beide ondernemers en Revis hoger beroep aangetekend.
  – Revis wacht hoger beroep niet af, maar geeft 15 dec 2016 weer beide nieuwe vergunning voor seizoen 2017. (hij wil proces lopend houden zeker met het oog op ontwijken van kustpact die uitzondering hiervoor maakt)
  – Beide ondernemers gaan naar de Raad v.Staten omdat de vergunning (hagende hoger beroep) niet onherroepelijk is. Zij willen dat RvB de vergunning onherroepelijk maakt omdat ze risico’s te hoog vinden.
  – 18 jan diende deze zaak en direct afwijzing door RvS.

  afijn dit staat in link

 • #632

  Volgens mij is het nog iets ingewikkelder.

  – De gemeente heeft inderdaad, samen met de ondernemers hoger beroep aangetekend tegen de vernietiging van de vergunningen door De Rechtbank.
  – Omdat de zitting en uitspraak in die beroepsprocedure nog even op zich laten wachten, vond Stichting Leef met de Zee (één van de ondernemers) het nodig om een voorlopige voorziening aan te vragen, om toch komend seizoen zijn strandhuisjes neer te kunnen zetten.
  – Die voorlopige voorziening is afgewezen door de Raad van State
  – In december 2016 heeft de gemeente nieuwe vergunningen verleend. Kennelijk had de gemeente er al op gerekend dat de voorlopige voorziening afgewezen zou worden, of wilde ze op safe spelen. De oude vergunningen zijn vernietigd omdat ze niet goed waren onderbouwd. De gemeente heeft nu getracht een betere onderbouwing te geven.
  – Tegen deze nieuwe vergunningen wordt nu bezwaar gemaakt door SailCenter, vijf natuurorganisaties (Natuurmonumenten, AVN, ZHL, Natuur-en Milieufederatie Zuid-Holland en Duinbehoud) en de Provincie Zuid-Holland.
  – Dat bezwaar moet door de gemeente in behandeling worden genomen. Als de gemeente besluit het bezwaar naast zich neer te leggen, kunnen deze organisaties weer in beroep gaan bij de Rechtbank (en vervolgens kan er weer in hoger beroep gegaan worden bij de Raad van State).
  – Het is ook denkbaar dat de gemeente gaat proberen in overleg met de organisaties te gaan om te kijken of er een compromis gesloten kan worden.
  – Het is mij niet duidelijk hoe het moet met de hoger beroepszaak tegen de vernietiging van de oude vergunningen. Die is eigenlijk overbodig geworden, omdat er inmiddels nieuwe vergunningen zijn. Mogelijk wordt afgewacht wat er met de nieuwe vergunningen gaat gebeuren en wordt een eventueel hoger beroep naar aanleiding van de nieuwe vergunningen samen behandeld met het hoger beroep naar aanleiding van de vernietiging van de oude vergunningen.

 • #633

  Als hoger beroep op vernietiging (vergunning sept 2015) gestand wordt gehouden. Dus gehandhaafd in hoger beroep. Betekend dit automatisch vernietiging van nieuw uitgegeven vergunning.
  Ze heten daarom zogezegd “niet onherroepelijk”. Vandaar procedure bij RvS door ondernemers.

 • #635

  Arnoud,
  Dit is wat ik opmaak uit de hele reeks. En de uiteindelijke keuze van ondernemers en gemeente naar RcS te gaan.

  Of lees ik in je twijfel nog een addertje …. die niet zomaar zichtbaar is?

 • #697

  Revis (vvd dus) negeert niet alleen rechterlijke uitspraak en Raad vanStaten. Hij liegt daarbij zonder blikken of blozen. Bij het afgeven van de vergunning deed hij voorkomen dat hij deze afgaf met instemming Van de Provincie Z-H.
  Er was inderdaad overleg … rara de Provincie gaf in overleg uitdrukkelijk negatief advies aan wethouder Revis. Dit liet hij even achterwege en deed in de gemeente raad voorkomen dat het 180 graden anders in elkaar zat.
  Het is een te groot compliment voor een klein politicus als Revis om hem te vergelijken met het Zweden incident van Trump. Of het bonnetje van “ik wist er niets van-Rutte”.

  Wie gaat dit handhaven? De bouwwerkzaamheden op Kijkduin strand aan een illigale vergunning?
  De bouw van een hekwerk aan windmolens in zee?
  Subsidies aan de oude energie giganten?

  Leven de verkiezingen. Wij zijn aan zet.
  Maar is de politiek nog wel toereikend? Waar is de ethiek en geloofwaardigheid. Openlijk liegen, niet “willen” weten. Achteraf weinig of geen verantwoordelijkheids gevoel? Blijven duiken tot de vrinden echt niet meer kunnen wegkijken.
  Het “read my lips” van Bush senior is hierbij een lachertje aan het worden in het café.

 • #698

  Macht van de lobby, die reikt verder dat wij aan de oppervlakte kunnen zien.
  Gisteren heb ik het een en ander beschreven in het andere deel van het forum over Kijkduin.
  Een optelsom van iets teveel toevalligheden en verbanden leggen.
  De directrice van de strandhuisjes en hun overkoepeld orgaan, zit zo verweven in het politieke netwerk én het promotienetwerk van Den Haag dat het bijna lachwekkend is, het is een grote klucht. En ik vermoed zo dat zij het hardste lachen van allemaal.
  Als ze dit optreden zouden geven in een of anders stadstheater, denk je: “dit kan niet waar zijn!” Maar neen het is serious business.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.