Home Forums Bouwprojecten Zandverschuivingen in Kijkduin

Dit onderwerp bevat 5 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Marie van Buren 8 maanden, 3 weken geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #683

  Hoewel in de vergunning voor de strandhuisjes bij kijkduin een bouwstart van 1 maart staat vermeld zijn de twee ondernemers nu alvast begonnen met het opwerpen van buitenproportioneel hoge fundamenten. Tussen de zandmotor en de duinen van Solleveld ligt nu een berg zand die het strand bijna laat verdwijnen. De berg van 3 meter hoog en 37 meter breed laat slechts 7 meter strand over. Dat is vele malen meer dan de hoeveelheid zand die mag, of veilig kan, worden verplaatst. Het zand is zo te zien bij de duinen zowel als uit de zandmotor gehaald. Hopelijk wordt er snel gehandhaafd. De handhavers zijn op de hoogte gesteld.

  Zo zag het er zaterdag uit: https://www.facebook.com/avnnatuur/photos/a.1284254898330938.1073741834.238899742866464/1284255034997591/?type=3&theater

 • #684

  Kan toch niet waar zijn zeg, alsof het de normaalste zaak van de wereld is!
  Veel heldere foto’s met uitleg hebben jullie gemaakt van deze vreselijke toestand.
  De tractoren flierenfluiten maar op en door het zand, dwars door de duinen om toch heel stiekem funderingen te maken voor de gewraakte 35 bouwsels.
  De inbreker met de vrachtwagen die overdag je huis even komt leeghalen. De buurt tuint erin en de missie geslaagd denken ze dan. Zo lijkt het althans.

 • #693

  Niet alleen de uitspraak van de rechtbank, maar ook de veiligheid moet wijken voor hun winsten. We leven in tijden waar alle limieten schaamteloos overschreden worden. Kunnen we een protest ter plaatse organiseren met zoveel mogelijk mensen en ook pers aanwezig?

 • #696

  het meest bizarre is dat vergunningen door wethouder Revis zijn verleend terwijl er een gerechtelijk verbod ligt en Provincie en Natuur- en Milieufederatie bezwaar hebben gemaakt tegen de strandhuisjes. wij lazen vandaag dat de Federatie handhaving wil. wij protesteren al veel langer tegen de botte bijl van deze wethouder.

 • #701
 • #705

  Op de fb pagina van beschermdekust ging het ook over TerHeijde/Monster of de huisjes daar niet stiekem en sneaky doorgaan zodra de ellende wat geluwd is.
  Maar De Westlanders zijn op hun hoede en dat is goed! http://www.westlanders.nu/nieuws/nmzh-wil-maatregelen-tegen-werkzaamheden-strandhuisjes-kijkduin-21260/
  De tweede reactie van Joey met het saillante detail is er wel een dingetje ja

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.