Home Forums Beleidsbeïnvloeding & politiek Zoneringsvoorstel Noord-Holllandse Kust

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  gyseend@hotmail.com 7 maanden, 1 week geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #735

  Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en PWN hebben (in overleg met Waternet en Staatsbosbeheer) een visie voor bescherming van de Noord-Hollandse kust ontwikkeld. Met ruimte voor mensen ├Ęn het unieke kustlandschap en de bijbehorende natuur.

  De strandzonering loopt uiteen van ontspanningsstranden waar het rustig en leeg is en vogels alle ruimte hebben, tot evenementenstranden waar grote aantallen badgasten verblijven, met strandpaviljoens en waar festivals plaatsvinden. Wat de binnenduinrand betreft pleiten wij ervoor om slechts in het uiterste geval nieuwe vakantiehuisjes of hotels te bouwen. Waarbij die nieuwbouw gekoppeld is aan herstructurering van verouderde vakantieparken.

  De commissie van RWW en Gedeputeerde Geldhof hebben zoneringsvisie ontvangen. We hebben deze visie in het bestuurlijke proces Toekomstperspectief Noord-Hollandse kust geagendeerd, alle stakeholders in dit proces hebben het voorstel ontvangen, en hebben de kustgemeenten en de provincie Noord-Holland gevraagd om deze zonering op te nemen in lokaal en provinciaal kustbeleid. Zodat we komen tot een duurzame bescherming van de Noord-Hollandse kust. Via deze link kun je het zoneringsvoorstel downloaden. http://www.landschapnoordholland.nl/nieuws/natuurbeheerders-presenteren-visie-voor-de-noord-hollandse-kust

 • #736
  Roos Kooiman
  Roos Kooiman
  • Moderator

  Ik ben benieuwd naar Noord-Hollandse reacties….

 • #737

  Het zoneringsvoorstel is naar mijn mening het maximum van wat op het gebied van bebouwing, evenementen en andere recreatie toelaatbaar is, waarschijnlijk gaat het zelfs al te ver, en is te versnipperd. Alle zones waar bebouwing en andere recreatie toegestaan zijn hebben invloed op een groot gebied daar omheen. Natuur heeft ruimte nodig, en is belangrijk voor ons milieu, onze leefomgeving, ons welbevinden, onze economie en noem maar op. Dat moeten we goed beseffen. Onze zuiderburen zijn zo kortzichtig geweest om hun hele kust vol te bouwen, en zij zitten nu met spijtige ogen te kijken naar onze (nog) mooie kust.

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.